Łazanki z kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -0,5 kg makaronu ,,łazanki"
    -niewielka główka kapusty białej
    -30-40 dag białego boczku
    -duża cebula
    -olej
    -pieprz
    -sól

Łazanki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć na rumiano. Ugotowaną kapustę odsączyć z wody. Na oleju zrumienić cebulę, dodać odsączoną kapustę i chwilę smażyć, tak by nabrała ładnego szklistego koloru. Doprawić pieprzem i solą. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Połączyć ugotowany makaron i kapustę, dodać boczek, doprawić jeszcze do smaku. Można też dodać usmażone pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy