Łazanki z pieczarkami oraz kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

dania postne ale ja bym jeszcze dodała sos grzybowy.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu Łazanki
    • ½ kg pieczarek
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • Pieprz czarny
    • Sól

Łazanki z pieczarkami oraz kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
    3. Pieczarki obieramy kroimy w plastry i dodajemy do cebuli razem podsmażamy.
    4. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia po czy kroimy drobno.
    5. Kapustę przekładamy do pieczarek i chwilę prużymy.
    6. Doprawiamy do smaku przyprawami i sporą ilością pieprzu czarnego.
    7. Wszystko razem mieszamy i układamy w naczyniu.
    8. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy