Ta potrawa jest wyjątkowa ponieważ ją sama przerobiłam na potrzebę domowników , a zwłaszcza męża i syna. Oni nawet w jarskich daniach lubią miec wkładkę mięsną
2 min
Składniki:
- Mała główka kapusty,
- Torebka klusek łazanek,
- 30-40 dkg. mięsa -najlepiej łopatki bo jest bardziej krucha
Łazanki z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pokroić w ćwiartki, zalać wodą ,włożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie, troszkę kminku i gotować do średniej miękkości.
2. Cebule pokroić w kostkę lekko przyrumienić .Kapustę odcisnąć pokroić razem z mięsem wkładamy całość do cebulki ,przyprawiamy solą pieprzem , ziarenko smaku. Podlewamy wodą można dodać troszkę masła na smak i dusimy do miękkości.
3.Kapusta przejdzie mięsem i nabierze ładnego koloru. Ugotować makaron, łazanki i połączyć z kapustą.
Komentarze