Łazanki z wkładką

0 (0 ocen)

  • 2 min

Ta potrawa jest wyjątkowa ponieważ ją sama przerobiłam na potrzebę domowników , a zwłaszcza męża i syna. Oni nawet w jarskich daniach lubią miec wkładkę mięsną

  • 2 min

Składniki:

  • - Mała główka kapusty,
    - Torebka klusek łazanek,
    - 30-40 dkg. mięsa -najlepiej łopatki bo jest bardziej krucha

Łazanki z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić w ćwiartki, zalać wodą ,włożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie, troszkę kminku i gotować do średniej miękkości.
  • 2. Cebule pokroić w kostkę lekko przyrumienić .Kapustę odcisnąć pokroić razem z mięsem wkładamy całość do cebulki ,przyprawiamy solą pieprzem , ziarenko smaku. Podlewamy wodą można dodać troszkę masła na smak i dusimy do miękkości.
  • 3. Kapusta przejdzie mięsem i nabierze ładnego koloru. Ugotować makaron, łazanki i połączyć z kapustą.

Porady

Zamiast masła można użyć oliwy z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy