Lebioda z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis jest bardzo ciekawy powiedziała mi o nim moja mama

  • 45 min

Składniki:

  • Młoda lebioda,Jaja swieze,sól,przyprawy

Lebioda z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Świezo zerwaną lebiodę dobrze płukamy pod zimną wodą
    2.Następnie nastawiamy wodę z sola aby sie zagotowała.
    3.Do wrzącej wody wrzucamy lebiodę gotujac ja przez ok 25 min
    4.Po zagotowaniu wyciagamy lebiodę krojac ja na desce
    5.Pokrojana lebiode wrzucamy na patelnie smazymy przez ok 3 min dodajac przyprawy według własnego uznania po dodaniu przypraw wbijamy jajka
    ilosc jaj nie ma znaczenia kazdy wbija tyle ile chce.
    SMACZNEGO.!

Porady

Lebiode mozna pokroic przed gotowaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy