Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna

0 (0 ocen)

Prawda,że ładnie się prezentuje taka pieczeń? A do tego jest niskokaloryczna więc osoby na diecie też moga się nią delektować, zapraszam:)

Składniki:

  • 340 g piersi z indyka
    520 g piersi z kurczaka
    1 mała papryka czerwona
    1 marchewka
    ½ pęczka natki pietruszki
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżka masła
    2 łyżeczki bułki tartej

Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0t8uypw 1. Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Zmielić w maszynce.
  • image-0uc1la2 2. Paprykę umyć i wydrążyć z ziaren, Pokroić w drobniutką kosteczkę, dodać do miski.
  • image-0ypcbkg 3. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę posiekać. Razem z marchewką dodać do miski.
  • image-0sli3i4 4. Dobrze wymieszać składniki. Dodać oliwę oraz wszystkie przyprawy. Ponownie wyrobić masę mięsną.
  • image-1nhw0fm 5. Keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką. Przełożyć mięso, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 45-50 minut. Wyłączyć z piekarnika i zostawić aby troszkę odpoczęło. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy