Leciutka pieczeń drobiowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Zmielić w maszynce.
2.Paprykę umyć i wydrążyć z ziaren, Pokroić w drobniutką kosteczkę, dodać do miski.
3.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę posiekać. Razem z marchewką dodać do miski.
4.Dobrze wymieszać składniki. Dodać oliwę oraz wszystkie przyprawy. Ponownie wyrobić masę mięsną.
5.Keksówkę wysmarować masłem i wysypać bułką. Przełożyć mięso, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 45-50 minut. Wyłączyć z piekarnika i zostawić aby troszkę odpoczęło. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego!
Komentarze