Leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie jednogarnkowe przeważnie każdy lubi.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 słoik ogórków konserwowych
    • 1 słoik papryki konserwowej
    • ½ kg pieczarek
    • ½ kg kiełbasy
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • Przecier pomidorowy
    • Chili
    • 1 łyżka maki pszennej
    • Olej Rzepakowy

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ogórki, paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.
    2. Kiełbasę, pieczarki kroimy w kostkę obsmażamy na oleju przekładamy do garnka dodajemy również groszek konserwowy, przyprawy, przecier pomidorowy, zalewamy wodą tak aby były przykryte składniki i gotujemy.
    3. Tak przygotowane leczo zaprawiamy Robiąc zaprawkę z mąki i wody .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy