Leczo

0 (0 ocen)

  • 30 min

przepyszne...

  • 30 min

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka - 200 gramów
    - gotowa mrożona mieszanka warzywna (np. z papryką lub cukinią) - 400 gramów
    - śmietana - 4 łyżki
    - oliwa - 1 łyżka
    - masło - 20 gramów
    - starty żółty ser - 3 łyżki
    - zioła prowansalskie
    - biała cebula - 1 sztuka
    - ryż arborio - 200 gramów
    - Przyprawa do kurczaka Knorr
    - Bulionetka Bulion drobiowy Knorr - 1 sztuka

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokrój i podsmaż ją w szerokim rondlu na rozgrzanej oliwie wraz z surowym ryżem, przez 1 minutę.
    Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka Knorr i obsmaż na patelni.
    Do podsmażonego ryżu wlej 300 ml wody oraz jedną Bulionetką Knorr. Duś całość około 12 minut.
    Następnie dodaj mieszankę warzyw, kurczaka, zioła prowansalskie oraz 250 ml wody i duś kolejne 6 minut.
    Pod koniec duszenia dodaj starty żółty ser, śmietanę oraz masło. Energicznie mieszaj i odstaw z ognia na kilka minut. Natychmiast podawaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy