LECZO ANINKI Z CUKINIĄ

0 (0 ocen)

pyszne i sycące danie

Składniki:

  • 1 cukinia
    2 papryki czerwone
    1 cebula
    2 duże pomidory
    1/2 kg cienkiej kiełbasy
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    sól, pieprz
    bazylia, oregano
    olej

Leczo aninki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka. Do dużego garnka wlać olej, podsmażyć cebulę na złoto. Cukinię obrać, wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę, dodać do cebuli, podlać wodą, dusić pod przykryciem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dodać do cukinii. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić drobno, dodać do leczo. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w półplasterki, podsmażyć na patelni, dodać do reszty składników, gdy już będą miękkie. Doprawić koncentratem, przyprawić przyprawami. Podawać z chlebem, ryżem lub makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy