Leczo dyniowo-cukiniowe

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny szybki posiłek szczególnie polecam na jesienne dni - rozgrzewa!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia: 150 gramów
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - świeże zioła tymianek, oregano (posiekane): 1 łyżka
    - pomidory: 4 sztuki
    - oliwa: 3 łyżki

Leczo dyniowo-cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory oraz dynię obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę posiekaną w kostkę oraz czosnek, smażyć do zeszklenia, następnie dodać pokrojoną dynię , paprykę, cukinię i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, dodać zioła i dusic do miękkości.
    Podawać z pieczywem lub z kaszą kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy