Leczo paprykowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Z lecza można przygotować szybkie danie dla niespodziewanych gości.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 kg papryki
    0,5 kg pomidorów
    1 kg cebuli
    25 dkg marchwi
    niepełna szklanka oleju
    15 łyżek cukru
    6 łyżeczek soli
    3/4 szklanki octu

Leczo paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zagotować i przetrzeć. Paprykę, marchew i cebule pokroić w kostkę. Marchew gotować w oleju 20 minut. Wsypać resztę składników i zagotować. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.

Porady

Leczo doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco z podsmażoną kiełbasą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy