LECZO PAPRYKOWE Z KIEŁBASĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Leczo to potrawa, która smakuje zarówno z pieczywem jak i z ryżem. Do tego bardzo aromatyczna.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Cebula x 3
    Papryka (2 czerwone, po 1 zielonej i żółtej)
    Olej
    Kiełbasa x 3 (nie tłusta)
    Pomidory w puszce
    Przecier pomidorowy łyżka
    Czosnek 3 ząbki
    Ketchup 2 łyżki
    Papryk słodka 0,5 opakowania
    Sól, pieprz

Leczo paprykowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i szklimy.
    Paprykę kroimy w paski, wrzucamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy na średnim ogniu. Dodajemy cebulę.
    Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy, dodajemy do rondla z warzywami.
    Wlewamy pomidory z puszki, ketchup, dodajemy czosnek z praski i paprykę słodką. Dusimy jeszcze 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy