LECZO PO WŁOSKU

0 (0 ocen)

  • 45 min

Potrawa pochodzi z kursu kulinarnego -przed 30 lat.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 Główka kapusty-0,5 kg,pieczarek-0,5 kg,mięsa wieprzowego-1 słoik papryki konserwowej-3 marchewki-2 cebule-koncentrat pomidorowy(mały)-sól-pieprz-olej-jarzynka-2 łyżki ketchupu pikantnego.

Leczo po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić i ugotować,pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju,cebulę pokroić w półksiężyce,marchew zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach i razem udusić na oleju.Mięso pokroić w kostkę i usmażyć-Odlać wodę od kapusty i dodać wszyskie przesmażone warzywa ,mięso , pokrojoną w kostkę paprykę oraz przecier i ketchup.-przyprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku