Leczo warzywne

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszna propozycja na upalne dni.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 2 sztuki
    - pomidor: 3 sztuki
    - papryka: 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - pieczarki: 5 sztuk
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - oliwa: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Leczo warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, papryki myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy oliwę , dodajemy cebule pokrojone w talarki, pokrojoną paprykę, pieczarki i całość podsmażamy( około 4 minut)
  • 2. Następnie dodajemy pokrojone cukinie i dusimy pod przykryciem jeszcze około 10 minut. Na koniec dodajemy pomidory i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • leczo 3. Dusimy całość jeszcze około 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy