Leczo z cukinii z cieciorką

0 (0 ocen)

Moja rodzina lubi leczo pod każdą postacią, tym razem postanowiłam dodać do niego cieciorkę, wyszło bardzo smaczne i sycące.

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    200 gram drobiowej kiełbasy
    1 puszka cieciorki
    300 ml. przecieru pomidorowego
    Słodka i ostra papryka
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia

Leczo z cukinii z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, podsmażamy przez kilka minut. Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, paprykę kroimy w paski dodajemy do cebuli i kiełbasy, smażymy na małym ogniu do miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy