Leczo z grillowanych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z przyjęcia grillowego zostało mi sporo grillowanych warzyw i kiełbasek, aby się nie zmarnowały postanowiłam zrobić z nich leczo.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cukinie pieczone na grillu w plasterkach
    2 szpiczaste papryki pieczone na grillu
    1 czerwona papryka pieczona na grillu
    4 kiełbaski z grilla
    2 duże cebule z grilla
    1 duży świeży pomidor
    2 duże łyżki dobrego przecieru pomidorowego
    1,4 łyżeczki chili w proszku
    1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    1 duża łyżka sosu sojowego
    sól, pieprz

Leczo z grillowanych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić, dodać przyprawy, koncentrat i 1 szklankę wody. Dusić chwilę i dodać pokrojone grillowane kiełbaski. Ewentualnie doprawić. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy