Leczo z kalarepką i parówkami

0 (0 ocen)

Mój pomysł na leczo:)

Składniki:

  • 1 duża kalarepka ( moja miała 330 g)
    ½ czerwonej papryki
    1 igołomska papryka czyli biała
    ½ zielonej papryki
    3 pomidory
    5 parówek wieprzowych
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
    2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól,pieprz, papryka słodka w proszku

Leczo z kalarepką i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kalarepkę obrać. Cebulę pokroić w pól plasterki. Kalarepkę w dużą kostkę pokroić. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić cebulę i kalarepkę. Zeszklić. Następnie wlać około ¼ szklanki wody i dusić warzywa. W między czasie papryki pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Gdy kalarepka będzie na wpól miękka dodać papryki. Po kojonych 5 minutach dodać pokrojone w krążki parówki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić je w dużą kostkę. Dołożyć do garnka i dusić razem jeszcze około 5-7 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku, dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z ¼ szklanki wody i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego!



Komentarze

Podobne przepisy