Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki czyścimy i kroimy w paski. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Wszystko porcjami wrzucamy do blendera i miksujemy do osiągnięcia płynnej konsystencji. Wlewamy do garnka i doprawiamy do smaku przyprawami. Dolewamy wody w zależności, jak gęsty sos lubimy. Gotujemy.
Kroimy parówki na trzy części. Wrzucamy do leczo. Danie jest gotowe, kiedy
się zagotuje. W tym czasie przygotowujemy pieczywo czosnkowe. Nacieramy pojedyncze kromki czosnkiem, spryskujemy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na 5-8 min do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni C.
Porady
Opcjonalnie można dodać cukinię lub kabaczek, w zależności od preferencji smakowych.
Polecam dla dzieci, które nie lubią warzyw.
Komentarze