Leczo z"płoniejących" pomidorów

0 (0 ocen)

To świetny sposób na wykorzystanie zielonych oraz płoniejących pomidorów. Leczo podajemy do chleba. Danie jest nietuczące, lecz kuszące.

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 por,
    - 1 pęto kiełbasy,
    - Papryczka chili,
    - 1 kg płoniejących pomidorów (mogą być także zielone),
    - Olej ,
    - Sól, pieprz,
    - 1 papryka,
    - 2 łyżki śmietany

Leczo z"płoniejących" pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy w plasterki. Obsmażamy na oleju. Dokładamy kiełbasę pokrojoną w plastry. Następnie dokładamy do niego pokrojoną drobno papryczkę chili, pokrojone w plastry pomidory oraz w paski paprykę. Całość gotujemy około 20 minut, by warzywa były miękkie. Nasze leczo zabielamy śmietaną oraz doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy