Leczo z podsmażanym mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ot takie proste! Wystarczyło tylko trochę fantazji. Wszystkim bardzo smakowało.

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki na 8 porcji:

    - 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
    - 3 papryki białe
    - 4 średnie cebule
    - odrobina oleju
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - sól
    - pieprz

Leczo z podsmażanym mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać i pokroić w 2 centymetrowe paski- włożyć do garnka i z odrobiną wody postawić na małym ogniu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie na patelni podsmażyć cebulę na oleju- jak będzie ma pół miękka dodać do niej mięso mielone i smażyć tak jak do spaghetti. Kiedy mięso będzie już usmażone to całą zawartość patelni przełożyć do garnka z gotującą się cukinią. Doprawić solą i pieprzem a na końcu wymieszać z koncentratem pomidorowym i pozostawić na małym ogniu jeszcze na 2-3 minuty. Podawać z pieczywem.

Porady

Ja dałam białą paprykę, ale oczywiście można ją zastąpić czerwoną, żółtą albo zieloną.

Komentarze

Podobne przepisy