lekka pianka na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

wyjątkowo łatwy przepis, by w długie zimowe wieczory - bez konsekwencji delektować się smakiem lata

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jogurt naturalny: 1 litr
    - rozmrożone truskawki lub maliny: 40 dekagramów
    - Żelatyna: 3 dekagramy
    - gorąca woda: 200 mililitrów
    - cukier puder do smaku: 1 łyżka

Lekka pianka na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt ubić mikserem. Dodać rozmrożone owoce i cukier puder (do smaku). Następnie do ubitego jogurtu i owoców powoli wlewać przestudzoną (letnią), rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie żelatynę, ciągle miksując. Gotową piankę wylać na przygotowane wcześniej (wg własnego przepisu) ciasto biszkoptowe. Wstawić na 2 godz do lodówki. Ozdobić wg własnego upodobania. Najlepiej smakuje z filiżanką kawy we dwoje!

Komentarze

Podobne przepisy