LEKKA SAŁATKA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pożywna, smaczna i lekka.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie sera feta
    słoik oliwek faszerowanych papryką
    puszka kukurydzy
    2 duże pomidory
    1 ogórek świeży
    pęczek rzodkiewek
    SOS :
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz

Lekka sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta wyciągnąć z zalewy, odcedzić i pokroić w kostkę. Oliwki również odcedzić i pokroić na pół. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek obrać i razem z rzodkiewkami pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Przygotować sos: szczyptę soli i pieprzu wymieszać z sokiem z cytryny, dolać oliwę z oliwek, dodać ząbek czosnku i łyżeczkę miodu. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Przygotowanym sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy