LEKKA SURÓWECZKA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Trudny

Tą surówkę można jeść jako samodzielne danie, ale świetnie smakuje również z grillowanymi mięsami jak i do obiadu

  • Dla 4 osób
  • Trudny

Składniki:


  • - kapusta pekińska: 0.5 sztuki
    - seler naciowy: 0.5 sztuki
    - seler marynowany: 0.5 opakowania
    SOS:
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - koperek: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - ogórek kiszony: 0.5 sztuki

Lekka suróweczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • LEKKA SURÓWECZKA 1. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Dodajemy rozgnieciony zabek czosnku i startego na drobnej tarce ogórka kiszonego. Kapustę pekińską i łodygi selera naciowego drobno kroimy, seler marynowany odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski z pekińską i selerem naciowym. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy