Lekka, wiosenna sałatka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Słoneczny dzień i lekka, niezobowiązująca sałatka to synonimy. Wiosna z oknem i na talerzu :)

  • 10 min

Składniki:

  • - pół puszki czerwonej fasoli,
    - garść różnokolorowych oliwek,
    - pół świeżej papryki pokrojonej w kostkę,
    - świeża roszponka,
    - kiełki rzodkiewki,
    - sól, pieprz,
    - oliwa z oliwek,
    - ocet balsamiczny.

Lekka, wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj oliwę z octem, dodaj przyprawy.
  • 2. Umyj i osusz sałatę, dodaj do oliwy.
  • 3. Pokrój oliwki i paprykę, dodaj do sałaty i zamieszaj.
  • 4. Posyp kiełkami rzodkiewki, wyhodowanymi na parapecie.
  • 5. Ciesz się wiosną i zajadaj ze smakiem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy