Lekka zupa brokułowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekka zupa warzywna na wiosnę.Właśnie takiego jedzenia potrzebuje po zimie nasz ogranizm.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    2-3 małe marchewki
    1 mała pietruszka
    mały kawałek korzenia selera
    4-5 ziemniaków
    1 łyżka domowej vegety(bez soli)
    sól,pieprz do smaku

Lekka zupa brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlewamy ok. 2 litrów wody do garnka i wstawiamy na gaz.W tym czasie obieramy,myjemy i kroimy marchewkę,seler i pietruszkę w kostkę lub talarki.Brokuła rozdzielamy na różyczki i na sicie myjemy pod bieżącą wodą.Na koniec obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki.Do gotującej wody wrzucamy marchewkę,seler i pietruszkę-gotujemy ok. 10 minut,potem wrzucamy ziemniaki i gotujemy razem 10 minut.Na koniec dodajemy brokuł i przyprawy,mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy