Lekka zupa " fitka" z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta pyszna zupa jarzynowa.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 170 g marchewki

    190 g kapusty pekińskiej

    95 g pietruszki

    20 g pora

    2 łyżki oleju

    140 g cukinii

    250 g ugotowanej soczewicy

    1,5 litra wody

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka przyprawy curry

Lekka zupa " fitka" z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokroić w kostkę, kapustę posiekać. Marchewkę i pietruszkę pokroić na mandolinie lub malakserem.

    W garnku zeszklić olej i wrzucić por oraz marchewkę i pietruszkę. Zeszklić, następnie dodać do garnka pekinkę i cukinię. Dusić całość 5 minut, po czym wlać wodę. Doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować 15-20 minut do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, dodać soczewicę i curry. Wymieszać. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy