dla tych zabieganych i dla tych na diecie :) myślałam, że ugotowanie zupy w 15 minut jest niemożliwe, a jednak :), w wersji mięsnej polecam dodać kawałeczki wędzonego fileta z kurczaka
15 min
Składniki:
fasola w puszce w sosie własnym 0,5 puszki,
kukurydza 0,5 puszki,
przyprawa uniwersalna do smaku,
1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej,
1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO,
siekany koperek,
1 łyżeczka oliwy,
0,5 sredniej cebuli,
ulubione suszone zioła (opcjonalnie)
Lekka zupa kukurydziano-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę i fasolkę odsączyc z zalewy, wrzucić do wywaru na przyprawie uniwersalnej , cebulkę podsmażyć na łyżeczce oliwy, oprószyc mąką i przez chwilkę podsmażyć, wrzucić do zupy, zagotowac, dodac koncentrat i znów zagotować, ewentualnie doprawić ziołami, na talerzach posypac siekanym koperkiem.
Komentarze