lekka zupa kukurydziano-fasolowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

dla tych zabieganych i dla tych na diecie :) myślałam, że ugotowanie zupy w 15 minut jest niemożliwe, a jednak :), w wersji mięsnej polecam dodać kawałeczki wędzonego fileta z kurczaka

  • 15 min

Składniki:

  • fasola w puszce w sosie własnym 0,5 puszki,
    kukurydza 0,5 puszki,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej,
    1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO,
    siekany koperek,
    1 łyżeczka oliwy,
    0,5 sredniej cebuli,
    ulubione suszone zioła (opcjonalnie)

Lekka zupa kukurydziano-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i fasolkę odsączyc z zalewy, wrzucić do wywaru na przyprawie uniwersalnej , cebulkę podsmażyć na łyżeczce oliwy, oprószyc mąką i przez chwilkę podsmażyć, wrzucić do zupy, zagotowac, dodac koncentrat i znów zagotować, ewentualnie doprawić ziołami, na talerzach posypac siekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy