Lekki gulasz z indyka

0 (0 ocen)

z kaszą pęczak

Składniki:

  • 40 dkg fileta z piersi indyka
    1 młoda cukinia
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pora
    1 łyżka czerwonej czubrycy
    1/2 łyżeczki chili
    sól
    1 jogurt naturalny (200 ml)
    do podania: kasza pęczak

Lekki gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i chili, podsmażyć w rozgrzanym rondlu bez tłuszczu. Dodać pokrojonego w półplasterki pora, podlać wodą, gotować 10 minut, dodać pokrojoną w paski cukinię i paprykę. Gotować do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą. Zestawiać z palnika, odczekać 5 minut i wlać jogurt naturalny. Wymieszać i podawać z pęczakiem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy