Lekki krem z buraków

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dobra dla osób dbających o linie i na diecie.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 buraki
    ¾ szklanki żurku
    3-4 szklanki wody
    ½ kostki drobiowej
    pieprz, sos sojowy, papryka w proszku, przyprawa uniwersalna
    1 mały jogurt naturalny lub śmietana.

Lekki krem z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać, pokroić, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ½ kostki i przyprawy. Gotować, jak buraki zaczną mięknąć dodać żurek i gotować jeszcze około 30 min. Następnie wyjąć buraki i zmiksować z niewielką ilością zupy. Wlać powrotem do garnka i wymieszać z resztą zupy. Zabielić jogurtem lub śmietaną

Porady

Dla tych, który liczą kalorie najlepiej zabielić, zupę jogurtem, a ci , którzy nie przejmują się kaloriami, mogą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy