Lekki makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki obiad albo kolacja? To danie świetnie się sprawdzi w obu rolach. Jest lekkie, ma wszystkie potrzebne składniki zbilansowanego posilku: wapń, żelazo, witaminy i węglowodany. Jedyne, co mogłabym poprawić, to dodalabym łyżkę śmietany, ale i bez tego jest smacznie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g makaronu,
    1 duży pomidor pokrojony w kostkę,
    Kilka kostek mrożonek szpinaku lub świeże liście,
    1-2 ząbki czosnku,
    Sól,
    Pieprz,
    Małą drobno pokrojona cebula

Lekki makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron i odcedzić.
  • 2. Poddusić cebulę, czosnek, dodac szpinak, później pomidora. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Gdy warzywa podduszą się, wsypać do nich makaron i pomieszac.

Komentarze

Podobne przepisy