Lekkie ciasto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w wodzie: jedną w 500 ml gorącej wody a drugą w 1 szkl gorącej wody.Odstawiamy do ostygnięcia.truskawki myjemy i usuwamy szypułki.Małą foremkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy biszkopty.Do przestudzonej galareki rozpuszczonej w 1 szkl wody dodajemy jogurt naturalny i odstawiamy aż zacznie gęstnieć.Na biszkoptach układamy ciasno 1 warstwę truskawek i zalewamy tężejącą masą jogurtową.Wstawiamy do lodówki na 30 minut.Na zastygniętej masie jogurtowej układamy ciasno 2 warstwę truskawek i zalewamy tężejącą galaretką(rozpuszczoną w 500 ml wody).Wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.Smacznego
Komentarze