Lekkie jabłeczniki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie jabłeczniki z papierówek i wafli ryżowych

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papierówki: 1 kilogram
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - syrop cytrynowy: 0.5 sztuki
    - owoce goji: 4 łyżki
    - rodzynki: 4 łyżki

Lekkie jabłeczniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy z skórki,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę .Smażymy z cukrem w rondelku . Smażymy ok 10 min dodajemy cynamon do smaku . Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.Papierówki są miękki i szybko się rozpadają tworząc dżemik .
  • 2. Ciepłymi jabłkami przekładamy wafle .Polewamy syropem cytrynowym i posypujemy owocami goji i rodzynkami .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy