Lekko kawowe muffinki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.zacząć należy od ugotowania budyniu zgodnie z instrukcją dodaną na opakowaniu i przestudzeniu go. (radzę dodać trochę mniej mleka niż podane jest na opakowaniu)
2.Mieszamy dokładnie składniki suche (mąkę, kakao, cukier, proszek, kawę )
3.miksujemy ze sobą składniki mokre (mleko, jajka, masło, oliwę)
4.mieszamy wszystkie składniki razem. Dokładnie miksujemy aby ciasto miało gładką konsystencję.
5.nakładamy do foremek po łyżce ciasta, na to łyżkę budyniu i na wierzch łyżkę ciasta.
6.gotowe ciasto pieczemy w temperaturze 180 st. przez 25-30 minut.
I gotowe .
SMACZNEGO
Porady
PAMIĘTAJ ABY WYRÓWNAĆ CIASTO PRZED WŁOŻENIEM DO PIEKARNIKA ABY MUFFINKI NIE WYROSŁY NIERÓWNO.
Komentarze