Lemoniada rabarbarowo- lawendowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Orzeźwiająca, lekko kwaskowa o cudownym różowym kolorze umili nam każdy słoneczny dzień.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 litr wody
    - 4 łyżki mieszanki suszona lawenda + suszona mięta
    - 3 łyżki brązowego cukru
    - 1/2 szklanki soku z cytryny

Lemoniada rabarbarowo- lawendowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lawendę, rabarbar oraz cukier zagotuj z 1/2 szklanki wody. Gotuj przez około 20 minut. Po upływie tego czasu, przelej miksturę przez sitko.
  • 2. Do wody dodaj sok z cytryny oraz nasz rabarbarowy syrop. Podawaj schłodzoną z kawałkami cytryny.

Porady

Lemoniadę można przygotować dzień wcześniej.

Komentarze

Podobne przepisy