LEMONIADA Z RABARBAREM I JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne orzeźwienie. Najlepiej smakuje schłodzona

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łodygi rabarbaru
    1 jabłko słodkie
    2 plastry cytryny
    miód do smaku
    cynamon, goździki
    1,5 l wody

Lemoniada z rabarbarem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodajemy obrany pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar, obrane pokrojone jabłko, wrzucamy przyprawy,gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy plastry cytryny. Podgotowujemy jeszcze ok 3 minut. Odcedzamy, studzimy. Z kostkami lodu świetnie gasi pragnienie w upalne dni.

Komentarze

Podobne przepisy