3 jajka
szklanka cukru
450 g szpinaku (rozmrożony i mocno odciśnięty z wody)
szklanka oleju
2 szklanki krupczatki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
KREM
2 cukry waniliowe
śmietana 30 % 400 ml
2 śmietan fix
250 g mascarpone
2 łyżki żelatyny ( rozpuszczona w niewielkiej ilości wody i ostudzona)
1.Jajka wbić do miski i ubić z cukrem, dodawać po woli olej. Proszek połączyć z mąką i powoli dawać do masy i nadal miksrować. Na koniec dawać po woli szpinak i dobrze połączyć składniki.
Piekarnik nagrzać do 180 st C i piec 1h.
Śmietanę ubić z cukrami i fixami. Na koniec dać mascarpone oraz żelatynę.
Biszkopt podzielić na dwie części, górny placek pokruszyć bardzo drobno.
Na dolny biszkopt dajemy krem i posypujemy okruszkami.
Komentarze