1.Białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Następnie dodajemy cukier, długo ucieramy na puch, następnie żółtka, przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min w 180*C. Po ostudzeniu przekrawamy na dwa placki.
2.Masa sernikowa: przygotowujemy sernik na zimno według instrukcji na opakowaniu: proszek miksujemy z mlekiem, następnie dodajemy serki homogenizowane, dokładnie mieszamy.
3.Na dolną warstwę biszkoptu wykładamy dżem wiśniowy, na t masę sernikową. Przykrywamy drugim blatem.
3 galaretki o różnych smakach i kolorach rozpuszczamy w mniejszej ilości wody i odstawiamy do stężenia.
4.Masa śmietanowa: ubijamy śmietanę kremówkę. Twarde galaretki kroimy w kostkę i mieszamy z kremówką. Całość wykładamy na wierzch ciasta, starannie rozprowadzając na całej powierzchni.
Smacznego ;)
Komentarze