Pyszna kalafiorowa zupa podczas letniego dnia smakuje wyśmienicie, jeśli mamy dostęp do swoich warzyw lub zaufanego sprzedawcy to bedzie jeszcze pyszniejsza. Polecam
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Mały kalafior
Pęczek młodej marchewki
Korzeń pietruszki
Natka pietruszki
Mały korzeń selera
Sol, pieprz
Śmietana 18%
Letnia kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, kalafiora połamać na małe różyczki, wrzucić do garnka i zalać wodą około 10 cm nad warzywa. Gotowac do miękkości. Śmietanę około pół szklanki zachartowac z gorąca zupa i wlać do reszty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec wrzucić posiekana natkę pietruszki. Smacznego
Komentarze