Letnia kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna kalafiorowa zupa podczas letniego dnia smakuje wyśmienicie, jeśli mamy dostęp do swoich warzyw lub zaufanego sprzedawcy to bedzie jeszcze pyszniejsza. Polecam

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mały kalafior
    Pęczek młodej marchewki
    Korzeń pietruszki
    Natka pietruszki
    Mały korzeń selera
    Sol, pieprz
    Śmietana 18%

Letnia kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, kalafiora połamać na małe różyczki, wrzucić do garnka i zalać wodą około 10 cm nad warzywa. Gotowac do miękkości. Śmietanę około pół szklanki zachartowac z gorąca zupa i wlać do reszty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec wrzucić posiekana natkę pietruszki. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy