Letnia zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały sposób na wykorzystanie ogórków w sezonie.

  • 30 min

Składniki:

  • Kilka ogórków gruntowych lub szklarniowych
    1.5 litra bulionu
    2 małe ziemniaki
    Serek topiony śmietankowy
    Pęczek koperku
    200 ml śmietanki 30%
    Sól
    Pieprz

Letnia zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy bulion. Dodajemy starte na drobnej tarce ogórki i ziemniaki. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 5 minut.
  • 2. Dodajemy serek topiony. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 5 minut.
  • 3. Studzimy i część zupy miksujemy. Zmiksowaną część dodajemy do reszty i wszystko mieszamy. Dodajemy śmietanę i koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy