Letnia rozkosz
Składniki:
- 2 galaretki z owoców leśnych
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka truskawkowa lub agrestowa
0,5 litra jogurtu naturalnego
słoiczek dżemu z owoców leśnych
puszka zagęszczonego mleka niesłodzonego
Letnia rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Upiecz biszkopt według własnego przepisu.
-
2.
Galaretki z owoców leśnych rozpuść w 2 szklankach wody, galaretkę cytrynową w 1 szklance, galaretkę truskawkową lub agrestową tez w 1 szklance.
-
3.
Jogurt zmieszać z dżemem. Wlać tężejące galaretki z owoców leśnych. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt.
-
4.
Mleko z puszki podzielić na pół. Obie części mleka ubić.
-
5.
Do jednej ubitej części mleka wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Dokładnie wymieszać i wylać na masę jogurtową.
-
6.
Do drugiej ubitej części mleka wlać galaretkę truskawkową bądź agrestowa (w zależności jaką wybraliśmy), wymieszać i wylać na piankę cytrynową.
-
7.
Wstawić do lodówki. Smacznego!
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
Komentarze