Moja ulubiona! słodka, pachnąca latem, lekka, a jednocześnie bardzo pożywa. Idealna jako dodatek do dań z grilla, doskonale sprawdzi się jako lekki obiad w upalny dzień, czy pyszna kolacja.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
przepis na 2 porcje jako obiad/kolacja :
2 garście mixu sałat z rukolą
12 truskawek
2 kawałki arbuza (po pokrojeniu w kostkę ok. 24 kosteczki)
2 laski selera naciowego
40g ulubionego sera (u mnie koryciński)
Letnia sałatka: sałata, truskawki, arbuz, seler naciowy, ser i sos miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.na talerzach układamy sałatę, pokrojonego w kosteczkę: arbuza, ser, umyte i pokrojone truskawki, pokrojony w plasterki seler naciowy. Wszystkie składniki sosu wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy ze sobą, do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową sałatkę polewamy sosem. Pycha!
Komentarze