Letnia sałatka z szparagami i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Proponuję kolejną wersje moich ulubionych sałatek.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • garść zielonych szparagi gotowanych
    pół główki sałaty karbowanej
    3-4 szt. rzodkiewki
    8-10 szt. żółte pomidorki koktajlowe
    tarty parmezan w/g gustu
    kilka listków bazylii
    cienki szczypiorek
    słonecznik prażony
    oliwa z oliwek, sól, pieprz

Letnia sałatka z szparagami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szparagi wcześniej ugotować, ostudzić. Sałatę umyć, wysuszyć, wyłożyć na talerz. Na sałatę dać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, połówki pomidorek, szparagi, listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać pokrojonym szczypiorkiem, słonecznikiem prażonym i tartym parmezanem. Polać oliwą z oliwek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy