Likier kawowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Likier kawowy idealny do deseru.

  • 10 min

Składniki:

  • 120 ml gorącej wody
    5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej(może być smakowa np.karmelowa,cynamonowa)
    1 puszka mleka skondensowanego(530 ml)
    300 ml wódki

Likier kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalewamy wrzątkiem ,mieszamy i studzimy.Do wysokiego pojemnika wlewamy mleko skondensowane,wódkę oraz kawę.Wszystko razem blendujemy.Gotowy likier przelewamy do butelki i przez parę dni trzymamy w lodówce aby smaki się połączyły.Przed nalaniem wstrząsnąć butelkę.

Porady

Kawa smakuję jeszcze lepiej gdy wlejemy do niej troszkę naszej ambrozji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy