Likier kokosowy

0 (0 ocen)

Pyszny i kremowy

Składniki:

  • 200ml spirytusu
    100g wiórek kokosowych
    400ml mleka kokosowego
    530g mleka skondensowanego słodzonego
    dodatkowo: 50ml wody

Likier kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień.
    Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno "wyciskając".
    Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane
    - dokładnie mieszamy lub miksujemy.
    Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody.
    Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy.
    Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy