Limonkowy kurczak

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

smakuje rewelacyjne, lekko kwaśny z wyczuwalną nutą dodanej trawy cytrynowej. Polecam limonkowego kurczaka z lekko chrupiąca skórką.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:



  • udka z kurczaka 5 sztuk

    Marynata:

    trawa cytrynowa 2 sztuki
    czarnuszka 2 łyżki
    limonka 2 sztuki
    papryka słodka mielona 1 opakowanie
    oliwa 1/2 szklanki
    musztarda 1 łyżka

Limonkowy kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marynata:Do naczynia wlać olej dodać musztardę, wymieszać, następnie dosypać paprykę i czarnuszkę oraz pokrojoną trawę cytrynową i sok z limonki, ponownie wymieszać.

    Marynatą natrzeć wcześniej wymyte udka, zostawić w chłodnym miejscu na noc.

  • 2. Na drugi dzień przełożyć do naczynia i piec w 180 stopniach godzinę.
    Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy