Sernik jest lekki ,delikatny z lekką nutą limonki, polecam !!
4 godz.
Składniki:
twaróg z wiaderka 1 kg
śmietana 30 % 300 ml
cukier puder 3/4 szklanki
limonka sok z 2 sztuk
maliny 1/3 szklanki
borówka amerykańska 1 szklanka
żelatyna 3 łyżki
mleko 1/3 szklanki
Limonkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg przełożyć do miski robota ,dodać cukier, wymieszać ,dodać sok z limonki.Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki mleka ,następnie podgrzać ,rozpuszczoną i wystudzoną dodać do masy ,wymieszać,śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą twarogową, masę przelać do formy,ułożyć owoce,schłodzić około 3-4 godz.
Komentarze