Łódeczki-bułeczki drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jeszcze o takim przepisie nie słyszałam ,są smaczne można robić i podawać na słodko jak i z mięsem albo z pieczarkami itp

  • 40 min

Składniki:

  • 15dkg sera białego zmielonego
    3 ziemniaki ugotowane i zmielone
    2,5 gram drożdży
    1/4kostki margaryny miękkiej
    1jajko
    2 łyżki płaskie cukru
    0,5 łyżeczki płaskiej soli ,1/4szkl mleka około 0,5 kg mąki

Łódeczki-bułeczki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łódeczki-bułeczki drożdżowe 1. Zmielić ser,ziemniaki,zrobić zacier mleko podgrzane ,drożdże odrobinę cukru ,szczypta soli i 2 łyżki mąki poczekać aż wyrośnie i połączyć z pozostałymi składnikami ,dobrze wyrobić rozwałkować i wycinamy taką szklanką większa, nakładamy farsz mięsny lub pieczarki albo ser jak kto lubi,do sera dodajemy żółtko i cukier ,pieczarki smażymy razem z cebulą doprawić pieprz i sol

Porady

Nakładamy farsz cz i zlepiamy tak jakby na pół smarujemy białkiem i pieczemy na złoty kolor .Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy