Łódeczki łososiowe na camembercie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Prosta ale wykwintna przystawka, która bardzo ładnie wygląda na stole i jednocześnie świetnie smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • -opakowanie plastrów łososia
    -1 trójkątny ser typu camembert
    -15 oliwek (najlepiej nadziewanych pastą paprykową)
    -połowa cytryny
    -pieprz
    -sól

    *dodatkowo 15 wykałaczek.

Łódeczki łososiowe na camembercie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dzielimy na 15 równych porcji. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny i lekko solimy.
  • 2. Ser camembert dzielimy na trójkąty. Doprawiamy go pieprzem według uznania i również lekko skrapiamy cytryną.
  • 3. Na wykałaczkę nadziewamy plaster łososia od dołu, następnie nadziewamy oliwkę i nadziewamy łososia od góry. Całość wbijamy w trójkąty z camemberta.

Porady

Sera nie musimy doprawiać pieprzem, jednak ma on wtedy intensywniejszy smak.

Komentarze

Podobne przepisy