Łódeczki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Ostrą łyżeczką wyjąć pestki, posypać ogórki solą, ułożyć na talerzu odwrócone przekrojem do dołu, aby wyciekł sok.
2.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Paprykę osączyć i pokroić w kostkę. Jajka wymieszać z papryką, koperkiem, pokrojonymi oliwkami, dodać do tuńczyka osączonego z zalewy i rozdrobnionego widelcem. Przyprawić majonezem i wymieszać.
3.Środki ogórków posypać pieprzem, wypełnić sałatką i ułożyć je na liściach sałaty. Przybrać ósemkami pomidora, połówkami oliwek i łodyżkami szczypiorku.
Porady
Do przygotowania łódeczek najlepiej użyć długich ogórków sałatkowych.
Komentarze