Łódka krasnoludka- kanapka

0 (0 ocen)

Moja 3 letnia córeczka chciała się nią bawić... ale w końcu zjadła bo szynki nie przepuści:)

Składniki:

  • pół bułki z ziarnami
    masło
    plaster szynki
    plaster sera żółtego
    sałata
    3 czarne oliwki
    2 goździki
    2 rzodkiewki

Łódka krasnoludka- kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krasnoludek: Rzodkiewce odcinamy koniec z ogonkiem, to będzie czapeczka. W rzodkiewkę wbijamy wykałaczkę, na nią nabijamy oliwkę (głowa) i czapeczkę. Z drugiej rzodkiewki wycinamy rybki i z goździków robimy im oczy.
    Bułkę smarujemy masłem, kładziemy szynkę, pionowo wbijamy 2 patyczki do szaszłyków a między nie trójkąt z sera. Łódkę ozdabiamy krążkami z oliwek, stawiamy krasnoludka. Na talerzu układamy liście sałaty (fale) i łódkę oraz nasze rybki.

Komentarze

Podobne przepisy