Łódki z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łódki z jajek stanowią smaczną i niecodzienną przystawkę.Są proste i szybkie w wykonaniu:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - ser żółty: 4 plastry
    - kawałek czerwonej papryki: 1 sztuka
    - kawałek żółtej papryki: 1 sztuka
    - natka pietruszki do dekoracji: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Łódki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo i przekroić wzdłuż. Ułożyć na talerzu, na którym łódki zostaną podane. Plasterki sera nabijamy na wykałaczki (jako żagiel). Wbijamy w jajko. Udekorować trójkącikami wyciętymi z papryki oraz gałązkami natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy